Menu

Verblijf van Marijn, René, Thomas en Joris in de studio

20 juli tot en met 3 augustus 2009

Voor ons is het dit jaar de tweede keer dat wij Ad en Hen hebben opgezocht in Portugal en in de studio onder hun huis verbleven. Onze zoons sliepen in de kamer naast de studio. Ook deze keer hebben we het heerlijk gehad.
Veertien dagen erg mooi weer en lekker gezwommen in het eigen zwembad natuurlijk. Ook zijn we op mooie plekjes langs de verschillende rivieren geweest om te zwemmen, dammen te bouwen en zelfs duiken was af en toe mogelijk. Er zijn zwemplekjes met horeca en wat meer Portugezen, maar ook plekjes met enkel natuur en dan ben je vaak op een of twee families na de enige.

Ook hebben we een kanotocht gemaakt. Het is even een eindje rijden, maar dan heb je ook wat: heerlijk stroomafwaarts de Mondego af peddelen. Na afloop ruim de gelegenheid om even lekker bij te komen en nog even te zwemmen. Zeer de moeite waard!
Verder natuurlijk net als de Portugezen tussen de middag warm eten, veelal in een restaurantje, midden tussen de Portugezen en op z'n Portugees met veel vlees/kip en salade. De salade maak ik ook nu nog steeds thuis op dezelfde manier klaar, geen genoeg van te krijgen!

Op donderdag natuurlijk naar de markt in Arganil, kuierend, iedereen die je inmiddels hebt leren kennen tegenkomend, praatje maken en lekker eten bovenin de overdekte markthal. In de avond aten we bij ons appartement vaak nog wat brood en fruit en genoten van het prachtige uitzicht en de sterrenhemel wanneer het eenmaal donker was.

Zeker een aanrader is ook de tocht naar de 1075 meter hoge Caramulinho. Uurtje rijden en dan het laatste stukje klimmend naar de top met prachtig uitzicht. In deze omgeving kun je ook prachtige wandelingen maken. Voor ons was het uitstapje naar de Caramulinho op onze laatste dag dus dit uitgebreid wandelen in deze omgeving bewaren we voor de volgende keer. Wel hebben we gewandeld in de directe omgeving van Pereiro, als het er niet te warm voor was dan. Slingerpaadjes, door bos en dorpjes, bramen plukkend onderweg en genietend van alle kruiden (venkel, citroenmelisse) langs de weg.

Al met al hebben we weer een heerlijke tijd gehad met elkaar, met Ad en Hen, met Sientje de poes en met alle gastvrije en behulpzame Portugezen in dit prachtige land!

 

^Naar boven