Menu NL PT

Ligging vakantiehuizen in Pereiro, midden Portugal

Uitzicht op de vakantiehuizen

Uitzicht op de vakantiehuizen in Pereiro

Uitzicht op de vakantiehuizen in Pereiro.
Beweeg de muis (langzaam) over de foto voor meer informatie over Casa dos pais en de ligging van de andere huizen.

Bovenstaande foto, genomen in januari 2008, toont de ligging van de drie vakantiehuizen midden in Pereiro. Deze foto is genomen vanaf de toegangsweg. Onderaan deze pagina staan tevens twee luchtfoto's van Pereiro, waarop de vakantiehuizen goed zichtbaar zijn.

In het midden van de foto ligt ons vakantiehuis Casa dos pais met het iets lager gelegen zwembad. Direct rechtsboven Casa dos pais is het tweede vakantiehuis Paraiso na terra te zien. Links achter Paraiso na terra is een klein stukje van de achtergevel zichtbaar van het derde vakantiehuis Perolinha. De casinha is op deze foto niet zichtbaar.

Het dorpje Pereiro

Middenin het dorp ligt het oudste huis aan een klein pleintje met een waterkraan. Het hoge huis is van de nazaten van de landeigenaren en is naar oud portugese stijl opgebouwd. Daar omheen lagen de huisjes van de pachters, waarvan men ongeveer 10 stuks omgebouwd heeft tot tweede huis voor rustzoekende portugese stedelingen. Zij zijn er echter alleen in de vakanties en er wonen zegge en schrijven maar 25 Portugezen (incl. 4 kinderen onder de 10 jaar).
Pereiro ligt ongeveer 60 km ten oosten van de Universiteitsstad Coimbra, op circa 10 kilometer van Arganil. Winkels zijn niet in het dorp, maar drie keer in de week komt de bakker, en eenmaal de vis- en groenteboer. Maar alle boodschappen zijn te vinden in Arganil, een aardig provinciestadje op 8 minuten rijden van Pereiro.

Bekijk de ligging van Pereiro op Google maps »

Luchtfoto's van de vakantiehuizen

Luchtfoto van Pereiro met vakantiehuizen (dichtbij)

Luchtfoto 1.
Pereiro met vakantiehuizen (dichtbij).

Bovenstaande foto is genomen in juni 2005.
In het midden van de foto ligt vakantiehuis Casa dos pais (met zwembad). Schuin rechtsboven Casa dos pais is ook vakantiehuis Paraiso na terra zichtbaar.

Luchtfoto van Pereiro met vakantiehuizen (veraf)

Luchtfoto 2.
Pereiro met vakantiehuizen (veraf).

Bovenstaande foto is uit een iets andere richting en van een grotere hoogte genomen dan luchtfoto 1. Hier is goed te zien dat het landschap bosrijk en heuvelachtig is.

« Terug naar de homepage

^Naar boven