Menu

Met de auto

Als u voor Portugal kiest, koop dan een landengids bij de ANWB en pak er tevens een korte woordengids bij.
Want ondanks dat portugees een Latijnse taal is, blijft het moeilijk om je verstaanbaar te maken in de binnenlanden. Gelukkig is aanwijzen vaak al voldoende om je vraag duidelijk te maken.

Bij Batalha ligt een machtig klooster. Boomvarens in het park van Bussaco. Het luxueuze palace Hotel in Bussaco.

Pereiro ligt eigenlijk centraal in midden Portugal: 85 km van de kustplaats Figueira da Foz en 120 km van Covilha, wat in de hoogste bergen van Portugal - de Serra da Estrela tot 2200m - ligt. Op 60 km afstand ligt de universiteits­stad Coimbra met veel beziens­waardigheden zoals de oude kathedraal Se Velha, het museum Machado de Castro, de oude universiteits­gebouwen met de beroemde bibliotheek, het klooster van Santa Cruz en het miniatuurstadje Portugal dos Pequenitos (Portugal van de kinderen).
Vanuit Coimbra is het nog 14 km naar Condeixa, waaronder de naam Conimbriga een romeinse nederzetting is opgegraven. Op 39 km ligt bij Batalha een machtig klooster met een kloosterkerk, die een kathedraal genoemd mag worden (foto 1). Dit machtig bouwwerk is een van de belangrijkste cultuur­monumenten van Portugal.
Ernaast is zichtbaar het meer dan levensgrote ruiterstandbeeld van de briljante jonge maarschalk Nuno Alvares Pereira, die hier op 14 augustus 1385 de beslissende slag won van het Castilliaanse leger en aldus voorgoed Portugals onafhankelijkheid veilig stelde.

Wilt u nog meer cultuur doen in die omgeving?
We noemen dan maar wat meer voorbeelden van de meer dan 300 historische monumenten in de omgeving:

In onze vakantiehuizen hebben wij voorlichting over praktische tochten in de omgeving met als hoofdmotto: vrijheid- blijheid en voor elk wat wils!

^Naar boven