Menu

Verblijf van Hen en Lenne in Casa dos pais.

Woensdag 19 december 2001 t/m Woensdag 9 januari 2002

Lieve weldoeners,

Midden in de winter zijn we in midden Portugal neergestreken om lekker uit te rusten en even samen te zijn.
De eerste 10 dagen was het koud (8-10 graden C) èn heerlijk zonnig ! Lange wandelingen in de directe omgeving en daarna de sauna in. Rond oud en nieuwjaar heeft het flink geregend en zijn we heel huiselijk binnen gebleven; met boeken, die in ruime mate aanwezig zijn: de TV,die via de schotel alle nederlandse programma's biedt en niet te vergeten onze lap-top hoeven we ons echt niet te vervelen. Zodra de zon weer schijnt trekken we soms de aanwezige laarzen aan en gaan het bos weer in en lopen onze conditie zo op peil.
Vandaag de aanwezige jeep gepakt en in de omgeving van Poussadouros een prachtige wandeling gemaakt en daarna een heerlijk etentje aan de Rio Alva bij Secarias.
Op kerstavond hebben jullie nederlandse vrienden Anja en Koos ons uitgenodigd om te komen "gourmetten". Het werd een feest en geweldig om te zien hoe Nederlanders hier hun thuis maken op pracht plekjes !
Veel spectaculairs kunnen we niet melden. We zijn graag rustig thuis of wandelen wat. (Dat is heel wat anders dan ons hectische leven in Holland). Even geen sight-seeing of andere "moetens".
Na twee weken zien we er allebei wat beter uit: de laatste lootjes van ons werk waren zwaar, waardoor we allebei wat overspannen waren. Maar ook voor ons nadert het pensioen en we zien er echt naar uit. We zijn onder de indruk van jullie inclusieve gastvrijheid, niet alleen van huis en sauna, maar tot auto en kamerjas toe.
Vooral de onvolprezen luxueuze jeep is fantastisch. Hen zegt: menigmaal pinkte ik een traan van ontroering weg als we Casa dos pais verlieten als billionairs de aardige dorpelingen groetend en Pereiro uitreden.
Dit is een blijvende herinnering ! Vaak hebben we ons afgevraagd hoe we al deze blijken van gulheid kunnen vergelden, Dagelijks zonden we dan ook omhullende energie naar jullie toe. Zelden hebben we zo genoten van een stukje Nederland in Portugal, zo op het juiste moment !

Heel veel dank en liefs van Lenne en Hen.
(Beide zijn nu gepensioeneerde sociologen)

^Naar boven